onsdag 10. september 2008

Harald Sohlbergs utsiktsplassDet sies at da Harald Sohlberg malte sitt velkjente "Vinternatt i Rondane", var det her han sto og hentet inspirasjon til bildet. Det store oljemaleriet ble malt ferdig 1914, og henger i Nasjonalgalleriet i Oslo. Bildet er også valgt til Norges nasjonalbilde.

Berømte utkikkspunkt trenger noe mer en trær og busker å tråle seg gjennom for å komme dit - noe Norge er fullt av! Trær og kratt for å komme til et utkikkspunkt der det visstnok skal være en vakker utsikt! Men her har altså noe blitt gjort - og faktisk ble det ganske feiende flott også!

Og her sto han altså - og omgjorde hele Rondane! Selvom fjellene ikke er helt etter utsikten, er det vel tydelig at det var denne fjellformasjonen han brukte - og utrolig vakkert ble resultatet!

1 kommentar:

Ocovil sa...

Väldigt vacker väg! Såg ett kulturprogram på SVT om utsmyckade vägar och bland annat om hur konstnärer arbetar med rastplatser som denna. Byborna i närheten var först inte så glada åt den nya rastplatsen men har blivit överbevisade! Som alltid en räcke dina bilder från Valkyriens egen konstnärliga utsmyckning av Internet.