mandag 13. juni 2011

Mjøsa vokser

Photobucket

Ikke lett å komme seg tørrskodd til båten sin på Mjøsa om dagen. Ikke bare er gatene fylt av innsjøen...moloen ut til der båtene er fortøyd, er delvis under vann. Må nesten ta en svømmetur for å komme seg på svømmetur!

Photobucket

Og dette klokketårnet som ringer de vakreste toner hver halvtime, ringte som om dommedag var nær da vi var der.

Photobucket

Og små som store valfartet for å se hvordan vannstanden var. Selv planlegger vi en tur til om noen dager, da Mjøsa skal være på sitt største. Men det forventes ikke at den skal bli like stor som i 1995 - og godt er det!

Photobucket

14 kommentarer:

Leonora sa...

Ja det skal være visst, nå er det vanskelig å gå tur på Mjøspromenaden. Jeg har ikke vært der nede ennå, men tenkte jeg skulle ta en tur i morgen. Det ryktes at CC har fått et plaskebaseng på parkeringsplassen... Flotte bilder du har tatt, selv om de føles litt skumle også. Men det går vel sånn nogenlunde bra denne gangen også håper jeg.

Helge sa...

Forferdelige greier...får vel bare håpe det ikke stiger mer,.
Du fikk nå vist det godt med bildene dine her.

Eneste pluss med dette må vel være at magasinene er fyllt opp slik at det blir veeeeldig billig strøm framover..
;-)

Marias Teater sa...

Takk for den flotte reportasjen! Det er alvor for alle som er berørt, men jeg tror ikke at de blir overlatt til seg selv. Til og med Drammenselven er stor og farlig akkurat nå og ikveld registrerer vi store, mørke regnskyer på himmelen. Hvordan går det med Mjøsa da?

Hilda R.B sa...

Her er det mye vann. Du har laget en god reportasje fra flommen. Flotte bilder som fllger med. Håper det synker vannet snart. Men jeg skjønner at det blir mye å rydde opp etter dette kaoset. Er heldig vi som ikke har noen elv, det er havet som skaper kaos hos oss noen ganger. Ha en fin uke til deg.

Karis fotoblogg sa...

Flotte bilder av alt vannet, og fin skildring av flommen. Det har vært en kaotisk helg så det er utrolig hva vann kan skape av kaos. Håper vannet ikke stiger særlig mere og at det ikke blir så store ødeleggelser rundt Mjøsa.

Ha en fin uke! :)

Kathrine sa...

Ja, det har jammen foregått i pinsa. Vi fikk besøk fra Tretten, bare så vidt de kom seg oppover hit etter mange omkjøringer. Og litt slit å komme seg hjem igjen i går.
Godt dokumentert bildene dine, og det skal bli mere vann i mjøsa utover i uka ja.
Båt er nok tingen.

:))

Hans HB sa...

Tøffe bilder og det blir spennende å følge med i om det kommer mere...
Ha en flott dag!

Tammie Lee sa...

so much water, it is like that here as well!

Anonym sa...

Oh my ... what a water ...
I have seen it on Dutch tv that you have had you lot of rain in Norway, but I thought it was further north. Is this near your place? Try to keep your feet dry!

Ragnar Steinmoen sa...

Ser ut til at det er nok vann i sommer :)

Gry sa...

Været ser jo ellers bra ut, så kanskje noen nye badestrender har dukket opp...? Nei, uff, så mange ødeleggelser som har vært kan vi vel ikke spøke med slikt.

Remi sa...

Valkyrien.... Du ønsket meg og mine fint vært.. Å det fikk vi..
Tusen takk..
Men nu synes jeg at dere kan få fin vær... :)

Fine bilder..

Gertie sa...

Alla dessa översvämningar...vad kommer härnäst tro?
Bra bilder som berättar en, som det verkar...alltför aktuell historia.

Bare bilder - Pictures only sa...

Helt forferdelig med denne naturkatastrofen Valkyrien, og bildene dine er en bra dokumentasjon på hvordan det er der nede nå.
Hilsen Berit.