mandag 28. september 2009

Hytteliv og mandelpoteter

Av og til må man la det urbane liv fare - og heller fare til grisgrendte strøk. Som til Alvdal. Hørt om Alvdal?

Det ligger sånn sju og tredve mil nordover, litt øst og oppover. Flåklypaland med urinnvånere ved navn som enkefru Stengelføhn-Glad, Oliane Sjulusvangen, Mysild Bergsprekken, Roger Jurtappen og Rudolf Blodstrupmoen.

Photobucket

På mandelpotetfestival (ja....du leser riktig) spiller det band med utenlandsklingende navn - meeen, som betyr POTET i flere varianter! Spør meg ikke hva de het, men spilte og sang så det riktig svingte gjorde de!

Photobucket

Mandelpotet i alle fasonger. Potetkaker, potetlapper, eller råmandel stekt over åpen ild. Glade "Solaner" og "Reodorer", samt en og annen Emanuel var vel også der.

Photobucket

Photobucket

Da dagen var over, gikk turen til det utrolig trivelige hyttetunet vi leide oss inn på. Siden vi var mange som skulle ha seng, ble vi fordelt på 2 flotte hytter, kalt "Estens stue" og "Håkons stue".

Photobucket

Og selvom det hektiske urbane liv var langt bort, kan potetfestivaler, familiesammenkomster, god mat og drikke OG frisk fjelluft ta på. Både for folk og fe!

Photobucket

13 kommentarer:

Kine sa...

Ser ut som dere har hatt en super tur for både kropp og sjel.. Flotte bilder du har tatt også:))

webruci sa...

Uau ...
Isto faz-me com fome:)
Boa comida e bebida em um lugar bonito.
Stuning fotos.

Lovely:)

arne sa...

Ser ut som en herlig festival. Og poteten kan jo brukes til så mangt, både mat og drikke..

Men bodde ikke enkefruen egentlig på beste vestkant i hovedstaden?

VALKYRIEN sa...

Joda Arne, hun kom visst fra Frogner. :)

Little Rascal sa...

Så koselig da, Daghild!!! Håper vi kan sees snart!

Morten Pedersen sa...

Dette er akkurat en slik festival vi ville ha likt veldig godt tror jeg. Fine bilder fra den og vi skal prøve å huske neste år; kanskje det passer.

VALKYRIEN sa...

Morten: Ikke store festivalen igrunnen - men veldig koselig! Og fine hytter å kampere på. Vi får avtale til neste år! :) Vi har nemlig vært der flere ganger! Og så gode mandelpoteter man "får" med seg hjem i digre sekker!

Wenche sa...

Denne festivalen såg veldig koseleg ut! Eg som er glad i poteter burde vere på ein slik festival:-) Fine bider som frestar meg til å ta turen til neste år:-)

George sa...

This looks like a wonderful festival. I'm glad you enjoyed it.

Anne sa...

Noe så trivelig!!! alt var trivleig her :-)) og jammen er da Alvdal noe litt mer enn en kjører forbi på tur sørover!!

Judy sa...

Looks like you had a good time!!!

Anne-Berit sa...

Skikkelig trivelige bilder dette,så ut som alle koste seg der.Artig det siste bildet med full avslapping etter alt utelivet:o)

Viola sa...

Åååå har du vært i Alvdal?! Der er det flott! Har ligget på en camping der, da regnet det som besatt da vi var der. Den potetfestivalen skulle jeg absolutt ha vært på ser jeg! Herlig! :)