tirsdag 20. januar 2009

Ronda i Spania

Det blir lite med fotografering om dagen. Det sner og blåser - og jeg tror ikke kameraet mitt er egnet til alt det våte som ramler ned fra himmelen. Derfor blar jeg litt i gamle bilder i gamle fotoalbum. Det trengs å ryddes opp litt også der! Jeg hadde jo et mål med det også, fordi jeg fant en side på nettet som har lagt ut bilder av fantastiske klippeformasjoner. Da husket jeg at jeg har bilder fra Ronda i Spania, en av Spanias eldste byer. Den tilhører provinsen Malaga i regionen Andalusia. Bildene ble scannet - og siden de var litt gulnet, ble de bearbeidet litt i Picasa.Byen er delt i to av en 120 meter dyp kløft som heter El Tajo ("Hugget")
Byen har vært en inspirasjon for flere store kunstnere som Goya, Ernest Hemingway og Orson Welles. Byen regnes som tyrefektingens vugge, men dessverre har jeg ikke bilder av byens eldste tyrefekterarena. Byen er vel verdt et besøk!

4 kommentarer:

SandyCarlson sa...

So very beautiful--and lofty!

2sweetnsaxy sa...

Beautiful!!

VALKYRIEN sa...

Thanks! The pictures are scanned from old pictures. A holiday in Spain before digitalcam.

simply divina sa...

What a nice place to go. I love this place in Spain, I wish my hubby and I could visit this place someday. Thanks for sharing them.