tirsdag 26. august 2008

Service - eller mangel på service

Mens jeg var i butikken i dag, på et av Oslos kjøpesenter - traff jeg på et underlig vesen. Vel - det var ikke meg som ble ekspedert av henne, men en annen uheldig dame. En litt eldre dame som ikke helt forsto dette med bankkort, terminaler, penger på konto? etc. Den stakkars damen lagde jo litt kø i kassa, men vi andre som sto der skjønte jo at damen ikke gjorde det med vilje!

Nå skal det være sagt at det til tider kan være noe irriterende med gamle damer som bruker all verdens tid i kassa. De prater med kassadama, de tar opp et og et kronestykke - etter å ha lett lenge og dypt i håndvesken sin etter den.....puh! Men - denne damen var tydelig i behov for hjelp!

Kassadama var totalt uinteressert, og gjorde nærmest narr av henne; "du må da skjønne det" - "i alle dager det er da så enkelt" - "har du ikke penger på konto kanskje?"

Tilslutt ble dame nr. 2 i køen forbannet, og tok affære. Hun forlangte å få sjefen til å komme - og fikk ordnet opp. Og hun fikk kontaktet drosje til damen, som tydeligvis hadde et barnebarn som hadde ordnet dette med bankkort til henne - uten tanke på å lære henne opp - eller avsluttet opplæringen for tidlig!

Stort sett er folk innen servicenæringen greie nok. Men av og til dukker det opp slike tyggegummi-tyggende drittjenter/gutter/folk, som burde holdes langt unna serviceyrker! Og når man oppfører seg slik som bildet nedenfor, når man snakker med et gammelt menneske - da burde man fått sparken!

Photobucket

1 kommentar:

Ocovil sa...

Så sant! Så sant!
Visst skulle man ge dom sparken!
Man skulle önska att få se sådan servicepersonal på ålderns höst. Jag har lärt mig i livet att an är inte mogen förrän man är 40 år. Om ens då... var har alla äldre kassörskör tagit vägen... förr i tiden satt det ju alltid en tant i kassan - klart då var man ju ung och upplevde kanske den tuggummituggande arroganta kassörskan som tant! Observera - svensk "tant" det vill säga "något äldre dam i allmänhet" - undrar inte varför inte min mors systrar sitter i kassan...