mandag 25. august 2008

Fluer



Det vitenskapelige navnet på en flue er Brachycera. I Norge finnes det 80 familier av fluer, og innen familiene finnes det ca. 3000 arter. Så det er nok å ta av når man vil fotografere! Det er bare det å oppdage dem, og få dem til å sitte stille! Selvom fluen er svært så forstyrrende rundt middagsbordet og sommerens grillparty - kan de faktisk være vakre å se på!



2 kommentarer:

Ocovil sa...

Valkyrien fortsätter att imponera med sin fotografering. Åter igen - hon har en sällsam förmåga att finna objekt - som hon sedan förvandlar till subjekt. Må vara fluga eller uppstickande uppkäftigt grönt blad som skär genom vattenytan.
Hade förresten en morsomt rolig stund igår kväll när Tusan visade mig hur jag kunde få din norska text översatt tll svenska! ;-)))
Men vem har du som översättare????
En riktig komiker är han i alla fall! Mycket kul att erfara!

VALKYRIEN sa...

akk så mye ocovil! Tror det er mange som oppfatter Valkyrien som litt merkelig, der hun flyr lavt over terrenget i sin jakt på laverestående kryp og insekter....:-)

Translation ja - et kapittel for seg. Valkyrier levde jo i fortiden, og tolker var ikke oppfunnet da! Så min tolk/oversetter er like neanderthal i faget som min lille hoffnarr/tissende agronom....Oversetteren heter GOOGLE og hans humoristiske sans er nok ofte utilsiktet! Men moro er det jo!