torsdag 21. august 2008

Hus og hytter..........


Bildet ovenfor er av en bygning i Asker - altså IKKE Oslo!

Oslo er ikke akkurat kjent for sin vakre arkitektur. Men innimellom kan man finne noen perler, og ikke bare blandt den eldre bebyggelsen. Aker Brygge med sin moderne stil, innehar endel artige og hyggelige lyspunkt. Denne bygningen kan raskt assosieres med baugen på en båt - og måken gjør jo sitt i så henseende....



Oslo Plaza er jo stilig på sitt vis! Det er jo flott utsikt fra 35. etasje (selvom jeg har bedre utsikt) - og bygget er jo stilrent og tidsmessig.....Noe annet er det jo med OBOS boligbyggelag. Høyt til tårnet der også, men stilen er kanskje mer "kommunal"?



Oslos nye Opera er et kapittel for seg selv. Staselig, spesielt, hvitt - og farlig! Folk havner jo på legevakta i hytt og pine, fordi taket som er til å gå på er bygget uten vater - med kanter til å snuble i og hvitfarge til å bli snøblind av.... Men joda, staselig er det jo! Om folk brekker armer og bein, nei det er ikke arkitektenes hodepine. Bare det er vakkert å se på.....Og det er det jo....om man liker den stilen. Hvilket jeg gjør.



Litt digre insekter på Operabygget....... Men vindusveggen er jo flott da!



Operabygget er også artig innvendig. Glass, hjørner og belysning skaper de underligste effekter.
I forhold til bildet med den sittende mannen, får jeg assosiasjoner jeg ikke skal si så mye om.....



Sist, Oslo Domkirke, som ikke er til å få øye på......pakket inn i plast....

Ingen kommentarer: