søndag 14. mars 2010

Rikdom er så mangt....

Et par helger siden:
Ble vekket av et forsiktig stryk over kinnet...kjæresten sto over meg og sa stille "hyyyssj"....Jeg forsto søvndrukken var det var, ble lys våken - og listet meg forsiktig til vinduet. Utenfor sto det to vakre elger, ungdyr, på jakt etter mat. Bare noen meter fra meg, med husveggen mellom oss - jeg følte styrken fra dem, og årvåkenheten. Stille skyndte jeg meg etter kamera, glemte innstillinger og lysforhold og vindu som sikkert trengte en puss - og knipset i vei.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

På med morgenkåpe, og kjæresten åpnet ytterdøren så jeg fikk liste meg ut. Ingen husvegg mellom oss lenger, bare 15-20 meter med snø. Aaaah så vakkert! Så mektige disse dyrene er! Og et øyeblikk møttes blikket vårt idet den ene ble var at jeg var der. Andektig sto jeg der og kjente meg rik! Så ruslet de to videre inn i skogen.

Photobucket

25 kommentarer:

RuneE sa...

Det var et skikkelig eksemplar av skogenes konge! Ser man slike er det bar å knipse i vei og håpe på det beste - jeg synes ikke du skal klage :-)

Anne sa...

Jøsses å min for en opplevelse det måtte ha vært :-) og så fine lyse bilder du har fått selv om det sikkert var mørkt og vanskelige fotoforhold, imponerende dyr ja, virkeligen.

(...og bare så det er sagt, har ikke grodd fast på denne stolen alså, har innimellom både laget mat, fix`a kjøkkenet, og hengt opp klær..., he he)

Hege sa...

Ekte naturopplevelse!!!

Flotte bilder fikk du og! Disse så sunnere ut enn en elg jeg fotograferte for et års tid siden. Han var så avmagret stakkar.

Ha en flott søndagskveld!

Kari sa...

Helt enig! Man føler seg så rik når man får oppleve slikt. I kontrast til stillheten når man står der inntil og nyter, har man også lyst til å strekke armene opp mot himmelen og rope: "JA!!"

Herlig!

Anne-Berit sa...

Å,de er så vakre at man blir helt andektig av de store dyra.Skal si du var heldig som fikk dem på nært hold og fikk flotte bilder av dem:)

Denise sa...

I felt like I have been given a beautiful gift also, these lovely photos of those fantastic animals. To wake up to such a scene, it would take my breathe away. Thank you my friend.

Jama sa...

What a magnificent animal!

Pat's Addition sa...

How amazing to get so close, well for them to get so close. I felt them look me in the eye from your shots.

Petit Eyekiss sa...

Oh vilken lycka att se dom på så nära håll ( om man inte är ensam fösrstås ) Så här års stöter kvigan bort ungkalvarna, och dom har inte lärt sig ännu att vara rädda för oss människor. Väldigt nyfikna är de också.
Fint reportage och härliga bilder på "Skogens konung"
Elisabeth

Arija sa...

How glorious! The last time I saw them in the wild was in Sweden with my uncle. So nice to see them in the snow.

Rune (Bildebloggen) sa...

Er man så heldig som dette glemmer man alt annet, innstillinger, hva er det? hehe...kjenner følelsen.. Så spennende og fint det må ha vært å komme så nært dem.

Heges fotoblogg sa...

For en fantastisk opplevelse det må ha vært! Det er noe eget å se ville dyr "på ordentlig". Og for en fotomulighet du fikk :)

Jan K. sa...

These are great captures, Valkyrien!
It must be very special to meet two of these wonderful elks.

Tammie Lee sa...

oh my goodness, such grand fun to see them!

SandyCarlson sa...

He is a solid fellow. These are wonderful.

Viola sa...

Så spennende!:) Og for en herlig historie og bilder! :) Elgen har jeg respekt for, men bak en vegg eller på en trapp hadde nok også jeg våget meg.. Ville ikke ha møtt den mellom grantrærne, for å si det slik.. Ha en god helg! :)

Morten Pedersen sa...

Det må ha vært en morsom opplevelse. Jeg får håpe helgen blir like innbringende for deg.

®osadimaggio63 sa...

Queste foto sono fantastiche.
Bellissimo animale !

Judy sa...

Great photos of the moose! My favourite is the third shot, where the sun casts his sunbeams on the face of the one moose!

Harris sa...

NICE SITE!!!! haha, check mine out! I just created one :P

http://mercurialboots.weebly.com/index.html

Anne-Sophie sa...

Skal si du har fått flotte bilder av dem! Morsomt å se. :-)

Marie sa...

Litt av eit møte! Så heldig du har vore som fekk desse flotte bilda :)

Stine in Ontario sa...

AMAZING! You got some great photos!

Birgitte Hanssen sa...

Kult! Før ville jeg bli dyrefotograf. Det virker så utrolig spennende!

Tammie Lee sa...

amazing moose photos, I was amazed when I could see its tongue!